Liikkumisen vapautta – esteettömyys mukaan suunnitteluun

Sitoudun Kehitysvammaliiton ja Neuroliiton nostamiin teemoihin kuntavaaleissa 2021. 

Kehitysvammaliiton nostot: Palveluiden saatavuudesta ja laadusta ei tingitä. Vammaisten lasten oikeus tavalliseen lapsuuteen on turvattava. Koulusta valmiudet elämään kaikille lapsille ja nuorille, erityispedagoginen osaaminen turvattava. Yhdenvertaista asumista kehitysvammaisille ihmisille, ei isoja ryhmäkoteja kauas palveluista. Palkkatyö tavoitteeksi myös kehitysvammaisille ihmisille, työhönvalmennusta jokaiseen kuntaan. Selkokieli käyttöön jokaisessa Suomen kunnassa. Järjestöt ovat voimavara kunnille!  

Neuroliiton nostot: Vammaisten henkilöiden ääni integroitava vahvemmin osaksi kuntapäätöksentekoa. Mahdollisuus täysipainoiseen arkeen, esteettömyydestä ja saavutettavuudesta uusi normaali! Vammaisten henkilöiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen osaksi kuntien hyvinvointistrategiaa. Yksi Neuroliiton keskeisistä tavoitteista on myös liikuntamahdollisuuksien lisääminen kunnissa. 

Ajankin vaikuttamistyössäni liikkumisen vapautta yhtäläisesti kaikille ja esteettömyyden sekä saavutettavuuden huomioimista kaupunkisuunnittelussa ja palveluissa.  

Kommentit

Suositut tekstit