Seutukuntien suuri arvo aluevaaleissa

 

Tiesitkö, että Nokia on Suomen 33. suurin kaupunki? Tampereen seutukuntia pidetään usein virheellisesti pieninä kaupunkeina. Nokialla on asukkaita tällä hetkellä lähes 35 000 ja kasvusuunta on ylöspäin. Vertailun vuoksi Savonlinnassa asukkaita on noin 32 000 ja Äänekoskella alle 20 000.

Vaikka lähikunnat ovat siis pienempiä kuin Tampere, ne ovat kuitenkin kokoluokaltaan Suomen mittakaavassa keskisuuria kaupunkeja. Miksi tämä on olennaista?

Aluevaaleissa päätetään, ketkä kaikki päättävät koko hyvinvointialueen asioista. Tulevaan Pirkanmaan hyvinvointialueeseen kuuluu yhteensä noin 500 000 asukasta ja se onkin tulevista hyvinvointialueista suurin. Koko hyvinvointialueen muodostavat: Virrat, Kihniö, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Parkano, Ruovesi, Ikaalinen, Ylöjärvi, Juupajoki, Orivesi, Hämeenkyrö, Sastamala, Punkalaidun, Urjala, Akaa, Valkeakoski, Pälkäne, Vesilahti, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala, Nokia ja Tampere.

Näin laajaan hyvinvointialueeseen tarvitaan ehdottomasti vahvaa alueellista osaamista. Toivonkin, että aluevaltuustossamme saadaan ihmisiä, joilla on erityisosaamista eri puolilta Pirkanmaata. Äänestä siis seutukunnista aluevaltuustoon vaikuttaja, joka hallitsee laajoja kokonaisuuksia! Emme puhu aluevaaleissa vaan palveluista, vaan myös paikallisista kokonaisuuksista - siitä missä neuvolamme, sosiaalipalvelumme, terveyskeskuksemme ja erikoissairaanhoitomme sijaitsee.

Terveisin,
Tampereelta kotoisin oleva nokialainen 

Eleanora

Kommentit

Suositut tekstit